Rybáři Lubenec - ČRS - Český rybářský svaz
Kategorie
Hostovací povolenky Rybářský kroužek Rybářské závody Rybářský řád Rybářské revíry Rybářská kuchařka Atlas ryb Test rybářských znalostí

Rybářská kuchařka

Rybářská kuchařka


Recepty na úpravu ryb najdete také zde



Znáte nějaký recept na úpravu ryb, který už máte vyzkoušený a chtěli byste se o něj podělit s ostatními? Zde máte jedinečnou možnost tento recept přidat formou komentáře a všichni návštěvníci našich stránek jej uvidí. Tímto způsobem se můžete také spolupodílet na tvorbě a kvalitě našich www stránek. Děkujeme.

 

Přehled komentářů

Plněný pikantní kapr

 (Jarda, 28. 4. 2008 17:44)

Plněný pikantní kapr

Kapr, cibule, anglická slanina, šunkový salám, hořčice, sůl, pepř, máslo.

Kapra vyvrhneme, očistime. Zevnitř posolíme, popepříme a vymažeme hořčicí. Klademe vrstvy anglické slaniny, cibule, salámu a opět cibule. Nakonec dáme plátky másla. Zašijeme a pečeme na holém plechu asi hodinu. Mírně podléváme. Porcujeme příčnými řezy.

Odpovědět

Rybí pepřenky

 (Jarda, 28. 4. 2008 17:41)

Rybí pepřenky

Drobné ryby očistíme, zbavíme hlav, vnitřností a kůže.Řádně prosolíme a naskládáme do kameninového hrnce, navrh musíme dát vrstvičku soli.Ryby uložíme do chladna na tři dny. Po třech dne ryby vyndáme řádně propereme ve vodě a osušíme. Naskládáme zpět do hrnce a zalijeme čtyřprocentním vinným octem (lze použít i normální) a opět tři dny necháme v chladu uležet.Po třech dnech vymarcerované ryby vyndáme, odstraníme poslední zbytky kůže, nakrájíme na proužky, dáme do mísy, přidáme trochu hrášku, kolečka vařené mrkve, sterilovanou kapii nakrájenou na nudličky, nešetříme cibulí nakrájenou na kolečka. Zakápneme kvalitním olejem, přidáme mletý pepř, pár kuliček celého pepře,nového koření a bobkový list. Naskládáme do sklenice a necháme ještě dva dny uležet. Pracné, ale moc dobré, v chladu dlouho vydrží.

Odpovědět

Opilcův zelný salát s matesy

 (Karel, 14. 11. 2007 22:13)

Ingredience:
400 g kysaného zelí
2 cibule
4 - 5 okurek
1 - 2 feferonky
4 stroužky česneku
10 matesů
jogurt
olej

Příprava:
Kysané zelí zbavíme nálevu a pokrájíme ho na menší kousky.Vložíme do mísy, přidáme nakrájené cibule, okurky, feferonky, česnek a nadrobno nakrájené matesy.Osolíme, opepříme, zalijeme asi 1 lžící jogurtu a 2 lžícemi oleje. Promícháme, vychladíme a papáme.
Opravdu výborný vyprošťovák po nějaké vydařené oslavě.

Odpovědět

Pochoutkový rybí salát

 (Karel, 14. 11. 2007 22:08)


Postup přípravy receptu:

Vykuchané, očištěné cejny dáme do vzduchotěsné nádoby. Převaříme litr vody, necháme ji vychladnout a smícháme s octem. Tímto nálevem zalijeme ryby, nádobu uzavřeme a necháme ryby 3 dny marinovat.

Z ryb vytáhneme hřbetní ploutev, páteř, případně další velké kosti. Maso nakrájíme podle libosti na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu zcedíme. Cibuli, maso a zeleninu smícháme. Přimícháme majonézu, podle potřeby salát zředíme smetanou a osolíme a opepříme. Můžeme také lehce ocukrovat, aby nebyl salát příliš kyselý. Salát dobře zamícháme a dáme na den až dva odležet.

Jíme, když na něj máme chuť. Vhodnou přílohou je pečivo.